Nowoczesna architektura : Kimball Art Center / Tod Williams Billie Tsien Architekci

Dzięki uprzejmości Tod Williams Billie Tsien Architekci Zamiast próbować konkurować z wysublimowanym krajobrazem Utah, Tod Williams Billie Tsien Architekci postanowili stworzyć budynek, który tworzył widoki i zawierał perspektywę, z której można podziwiać alpejski krajobraz.
Ten projekt jest jedną z pięciu propozycji przekształcenia Centrum Sztuki Kimball w Park City.
Więcej o tej propozycji po przerwie.
+ 26 Programy są ustawione tak, aby uzyskać jak najbardziej widoki gór i nieba.
Wpis, położony przy Heber i Main Street, wznosi się nad chodnikiem, by stworzyć werandę.
Galerie powyżej, które otaczają fasadę, są przycinane, aby wpuścić naturalne światło do tego wejścia i miejsca gromadzenia.
Pokoje, w których znajdują się galerie.
pokoje na niebie na drugim poziomie.
są otoczone arkuszami młotkowanej i przebijanej miedzi.
Dzięki uprzejmości Tod Williams Billie Tsien Architekci Na parterze znajdują się studia do produkcji cyfrowej i ręcznej.
Duże drzwi garażowe w holu kontrolują dostęp do tych studiów.
Kawiarnia, sklep z pamiątkami i restauracja są dostępne bezpośrednio z głównej ulicy i z holu budynku.
Antresola posiada przestrzeń biurową, łazienki i galerię społeczności.
Detal 01 – Dzięki uprzejmości Tod Williams Billie Tsien Architekci Wzdłuż fasady parteru, ręcznie przechodząca cegła od zielonej do miedzianej wita przechodniów.
Kolory zostały wybrane w korelacji z istniejącymi tonami Park City.
Stare ściany Centrum Sztuki Kimball będą piaskowane, aby przywrócić im pierwotny kolor.
Nowe przeszklenia wzdłuż ulicy Heber pozwolą pasażerom na wizualny dostęp do studia.
Model 02 – dzięki uprzejmości Toda Williamsa Billie Tsien Architekci Ściany pomieszczeń na niebie i główne galerie, znajdujące się na najwyższym poziomie, pokryte są białym płótnem.
W zależności od pory dnia światło może być widoczne przez białą plamę, przechodząc przez cięcia w miedzianej fasadzie od przestrzeni galerii po ulicę lub odwrotnie.
Dwie ruchome miedziane panele są przymocowane do narożników budynku.
Można je zsunąć z miejsca, aby odsłonić powierzchnię siatki, umożliwiając dostęp świeżego powietrza i światła do przestrzeni lub zamknięte przy niesprzyjającej pogodzie, ale oferując społeczności spojrzenie na budynek.
Filmy można wyświetlać na powierzchni.
.
Nadajnik światła i cienia ..
Detal 02 – Dzięki uprzejmości Tod Williams Billie Tsien Architects Zobacz pełną prezentację tutaj.
Plan strony 01 – dzięki uprzejmości Tod Williams Billie Tsien Architekci
[hasła pokrewne: cena płyty warstwowej, panele elewacyjne, ekrany bezszwowe ]

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Powiązane tematy z artykułem: cena płyty warstwowej ekrany bezszwowe panele elewacyjne