Magazyn architektoniczny : Budynek mieszkalny Lebbeke / Weysen & De Baere Architekci

Atelier Carbon Weysen & De Baere Architekci udostępnili nam swój projekt budynku mieszkalnego we Flandrii w Belgii, który obejmuje cztery jednostki i biuro na parterze.
Na placu budowy znajdują się dwie paczki leżące na tyłach, każda z własnym wejściem od strony ulicy.
Więcej zdjęć i architektów.
opis po przerwie.
Chociaż potrzeby parkingowe mogą być łatwo wyświetlane wzdłuż obu ulic, miasto wymaga rozwiązania na stronie, dostępnej z Laurierstraat.
Cokół jest zatem cięty zgodnie z wydłużonym roztworem do parkowania.
Pozwala to uniknąć tworzenia zamrożonego, zamkniętego frontu garażowych skrzynek na cokole.
Pozwala również na wejście do mieszkania i pomieszczenia do przechowywania i liczników, które mają być zorganizowane na dziedzińcu.
.
Atelier Carbon Wzdłuż Brusselsesteenweg planowane są 3 mieszkania, umieszczone na szczycie komercyjnego cokołu.
Na ulicy Laurierstraat zostanie zorganizowane mieszkanie dwupoziomowe.
Aby umożliwić dwukierunkową orientację w sklepie w Brusselsesteenweg, cokół jest strategicznie przycięty i unika jakiegokolwiek widoku na zaparkowanych samochodach z tyłu.
.
Atelier Carbon
[hasła pokrewne: panele podłogowe, wieszaki na medale, panele fotowoltaiczne ]

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Powiązane tematy z artykułem: panele fotowoltaiczne panele podłogowe wieszaki na medale